Andwego-Terme

Vikend u toplicama s kamperom!

Prošli vikend odlučili smo se na jedan kratki slatki vikend uz plavu vodu 🙂 i na zadovoljstvo klinaca, naravno. Skupa s prijateljima odlučili smo se za terme, a odabir je pao na Terme Čatež. Popularno odredište za obitelji, osim velikog broja tobogana za klince, odraslima nudi opuštanje u termalnim vodama, ali i novouređenom svijetu sauna.  

 

S obzirom na to da smo krenuli dosta kasno petak navečer, odlučili smo spavati na jednom od slovenskih PZA (Postajališče za Autodomove) 

PZA – je uređeni prostor koji služi za odmor tijekom putovanja kamperom. Opremljen je svim potrebnim sadržajima za ugodan odmor i opskrbu kampera. Na svakom PZA-u navedeno je koliko možete “ostati”, a neki od njih su čak i besplatni. Na sljedećem linku možete pronaći više o temi PZA. 

 

I još jedna vrijedna informacija vezana za kampere, cestarina u Sloveniji (vinjeta) za kampere do 3,5t bruto mase iznosi isto kao i cestarina za osobna vozila. 

Andwego-kamp terme Čatež
Andwego - terme tobogani

Nego da se vratimo na naše putovanje. Putovanje je proteklo glatko, a dolazak u Terme Čatež bio je jednostavan uz jasne putokaze koji su vodili do kampa. 

 

Čim smo stigli prijavili smo se na recepciji kampa te smo za jedno noćenje i dva dana kupanja u termalnim vodama Termi Čatež platili 75,00€ (dvoje odraslih i jedno dijete od 11g.). Proveli smo dan plivajući u bazenima, uživajući u hidromasaži, a nismo zaobišli ni novouređene saune. Za klince Čatež osim bazena nudi termalni vodeni park s raznim vodenim atrakcijama poput bazena s valovima, adrenalinskih vodenih tobogana i surfanja..

 

Iako smo se mi počastili u restoranu termi u večernjim satima kampom se širio neodoljiv miris roštilja. Miris pečenog mesa miješao se s mirisima prirode stvarajući idiličnu atmosferu za večernje opuštanje pod zvijezdama. 

 

Probudilo nas je predivno vedro i toplo jutro. S obzirom na to da je bilo jako toplo odlučili smo svoj doručak preseliti na livadicu ispred kampera, što se na kraju ispostavilo kao odlična ideja za nas koji svoje dane uglavnom provodimo u uredima. Odlučili smo nakon doručka malo prošetati. Hodajući kroz kamp uživali smo u čarobnim prizorima zelene prirode i plave vode.

Čekao nas je još jedan opuštajući dan u termama te povratak kući. Spoj opuštanja u termalnim vodama i istraživanje prirode pružio nam je još jedan savršeni bijeg od užurbane svakodnevice. I tako ispunjeni i zahvalni jedva čekamo sljedeću avanturu koju ćemo proživjeti u našem kamperu. 

Scroll to Top