Andwego - zdrava pizza

Zdrava Pizza – pizza s vrlo malo ugljikohidrata

Putovanja kamperom ponekada predstavljaju izazov u smislu hrane i pripreme iste. Iako sa sobom možete ponijeti sve što volite jesti, možda nećete imati pećnicu ili mikrovalnu kako biste pripremili neki od svojih najdražih obroka. Ako ste kao i mi ljubitelji pizze i tražite savršeni recept za brz, jednostavan i zdrav obrok, onda je ovo recept baš za vas! 

 

Ovaj recept ne zahtijeva puno sastojaka, vremena niti kuhinjskih pomagala, a rezultat je hrskava, ukusna pizza koja će zadovoljiti vaše nepce, a k tome još je i savršeno zdrava i s vrlo malo ugljikohidrata (odlična za keto prehranu). 

Andwego-sastojci za zdravu pizzu

 

Zašto baš ova pizza?
Putovanja kamperom često ograničavaju mogućnosti kuhanja na koja smo navikli, ali to ne znači da se morate odreći neke hrane. Pizza za koju recept donosimo u nastavku može se pripremiti u tavi što je čini savršenim jelom za avanture s kamperom.

Sve što Vam treba za pripremu ove pizze, je tavica s poklopcem, blender ili štapni mikser, a ako ste vješti može poslužiti i pjenjača. 

Sastojci:

2 bjelanjka 

1 jaje

2 žlice parmezna

1 žlica psilijum ljuskica

30g pelati / ketschup 

šunka, sir i origano po želji

malo maslinovog ulja

Andwego - zdrava pizza

Priprema:

Bjelanjke, jaje, parmezan i psilijum ljuskice pomiješate, izblendate ili ih jednostavno pjenjačom dobro promiješate u zdjeli. 

 

U tavicu koju ste prethodno premazali s malo ulja izlijete smjesu te pustite da se malo zapeče s jedne strane. Okrenete tijesto na drugu stranu te ga premažite pelatima ili ketchup-om ovisno o tome što više volite (U ketchup-u svakako ima više ugljikohidrata nego u pelatima). Složite šunku, sir i pospite origanom po želji. Poklopite te pustite da se sir rastopi. I to je to!  

 

Pizza na slici rađena je sa slanim inćunima i možemo vam reći da je ispala savršena!

Dobar Vam tek!

Scroll to Top