Savršen plan za najam kampera

Savršen plan pripreme za putovanje kamperom

Kada jednom otkriješ kamper postat ćeš ovisan o njemu! Godišnji odmor s kamperom otkriva potpuno novu dimenziju uživanja! Činjenica da istodobno možeš uživati u fleksibilnosti, udobnosti, slobodi, tišini, ali i gužvi, vrevi, akciji i reakciji kamper čini idealnim partnerom za godišnji odmor! Plan puta je jednostavan i vrlo fleksibilan, ako ti se ne sviđa destinacija za koju si se odlučio, sve što ti treba je ključ u bravu i put pod kola…simple as that..

 

Andwego kamper na plaži

 

 Želimo ti pomoći u pripremi tvog putovanja kamperom pružanjem nekoliko korisnih savjeta. Osim što je kampiranje odlično za tvoje fizičko i mentalno zdravlje, povezuje te s prirodom, povećava unos vitamina D, opušta, diže raspoloženje, pruža ti potrebni mir i udobnost vlastitog doma na kotačima.  

Donosimo ti kratki popis korisnih savjeta za putovanje kamperom:

  • Kod pakiranja svoje odjeće i obuće, odaberite mekane torbe i ruksake jer su puno praktičniji za spremanje u ograničene prostore kamperskih ormarića. 
  • Svakako ti preporučujemo da se upoznaš s funkcijama kampera, kao što su, grijanje, hlađenje, struja, voda, kuhinjski aparati..
  • Sigurnost na cesti; prilagodi se na vožnju kampera, pod tim mislimo da je bitno prilagoditi brzinu i način vožnje vozilu kojim upravljaš. Budi siguran na cesti i obrati pažnju na parkiranje..kamperi su obično viši od automobila pa treba razmišljati i o tom segmentu kod ulaska u garaže, podvožnjake, itd.
  • Iako je putovanje kamperom vrlo ležerno i nije potrebno posebno rezervirati smještajne jedinice, savjetujemo ti ipak napraviti plan puta i okvirno odlučiti gdje ćeš spavati kako ne bi imao problema s pronalaskom mjesta za spavanje. Na žalost u Hrvatskoj, kao i u našem susjedstvu još uvijek nije dozvoljeno spavanje na javnim površinama, parkiralištima,.. da skratimo nigdje osim u registriranim kamperima. Ovdje ti donosimo link sa svim hrvatskim kampovima i sigurni smo da će te oduševiti!
  • Također kod odabira kampa, možeš se odlučiti za nekoliko vrsti. Bilo da tražiš mini-kampove, luksuzne ili čak naturističke kampove Hrvatska ti zaista nudi sve što možeš poželjeti. 
  • Ako si više sportski tip ovdje ćeš pronaći linkove za biciklističke staze, planinarske staze, penjališta, na strani 24 priručnika o parajedriličarstvu / paragliding-u naći ćeš sva hrvatska uzletišta i sletišta, windsurfing, ronjenje, rafting te još mnogo, mnogo aktivnosti od kulture do gastronomije možete pronaći na sljedećem linku. U svakom slučaju kojim god sportom da se odlučiš baviti podsjećamo te da provjeriš opremu i dostupnost željene aktivnosti. 
  • Uvijek je dobro sa sobom imati vlažne maramice, flastere, sprej protiv insekata, kremu za sunčanje, punu bateriju na mobitelu, bočicu/bocu vode, neku mali snack i naravno dobru volju 🙂 
  • I na kraju svakako jedan bitan aspekt, očuvanje prirode! Kroz odgovorno ponašanje možeš doprinijeti očuvanju prirode, čime ćeš osigurati i budućim naraštajima uživanju u istom iskustvu. Budi odgovoran i ponesi sa sobom sve što si i donio!
Andwego karta na stolu

Uživaj u kampiranju i iskoristi sve prednosti i udobnosti koje ti pruža! Ostani svoj i budi u trenutku!

Scroll to Top