Andwego kampiranje u Austriji

Skijanje u stilu: Kamper avantura u planini!

Zamislite buđenje usred prekrasnih planinskih krajolika, svježi zrak oko vas i snijeg koji škripi pod nogama. Taj čaroban trenutak kada spojite skijanje i kamper – idealna kombinacija za nezaboravno zimsko iskustvo i uspomene koje će trajati za cijeli život!

 

Kamper pod stablom punim snijega
Kućica na jezeru pokrivena snijegom

Naše prvo skijaško iskustvo s kamperom!

 

 

U rano zimsko jutro, dok je dolina još bila obavijena tamom, probudili smo se uz tišinu i pokoji “odron” snijega koji bi pao sa prepunih grana. Noćas je napadalo tridesetak cm friškog snijega. Naše “utočište” bio je naš mali div, parkiran u podnožju skijališta, ispod stabla kojeg je tokom noći zasuo snijeg. Prizor je bio neprocjenjiv. Grane pune snijega savijale su se prema podu kao da ga žele otresti.  

 

Kroz prozor kampera i uz prvu jutarnju kavu gledali smo kako se magla diže i dan poprima sve te nijanse bijele boje. Na vrhovima su se pojavile prve jutarnje zrake sunca. Naša nam znatiželja nije dala mira te smo izašli iz kampera ne bi li osjetili mir i ljepotu friškog snijega i još usnule prirode. Miris snijega odmah nas je osvježio, ti trenuci prije prvih sunčevih zraka bili su poput početka novog poglavlja, obećavajući dan ispunjen avanturom.

 

 

Hladan zrak obavio je naša lica, ali veselje je grijalo tijelo. Uzbuđenje nas je brzo obuzelo i krenuli smo na naš jutarnji skijaški ritual. Ne možeš skijati gladan pa smo uskočili natrag u kamper, doručkovali i počeli se spremati za skijašku avanturu.

Skijalište Magla u podnožju planine
Vrhovi planina obavijeni maglom, skijalište

Skijaši su već počeli pristizati i oko nas se prilično zagužvalo, no mi smo već bili na putu prema žičari sa razvučenim osmjesima znajući da nas čekaju friško ispeglane skijaške staze. Zvuk skija koje grebu friške brazde ratraka stvarajući atmosferu uzbuđenja i radosti, oslobađajući nas od svih briga, bio je neprocjenjiv. Tijekom pauze sjeli smo u obližnji kafić kako bi malo odmorili i popili piće, uživajući u pogledu na planinu. Ti trenuci bili su poput slike iz snova, kao da je vrijeme stalo kako bismo mogli uživati u ljepoti koja nas je okruživala.

 

 

Kako bi jedan naš prijatelj rekao: MA KI OVO MORE PLATIT! 🙂 

 

Kasnije, kada je sunce počelo zalaziti, vratili smo se u kamper. Toplina unutrašnjosti pružila nam je ugodnu atmosferu, nakon dugog dana na snijegu. Umorni, ali ispunjeni, krenuli smo kuhati ručak. Dok smo ručali, promatrajući kroz prozor kampera posljednje zrake sunca razgovarali smo kako je ovo iskustvo u kamperu na skijalištu zaista bilo posebno.  Ovdje, u podnožju planine, okruženi tišinom i ljepotom prirode, osjetili smo istinski mir. Veseleći se novom jutru odigrali smo jedan jamb (savršenu igru za naš mali-veliki kamper) i spremili se na počinak. 

 

 

Kroz krovni prozor gledali smo zvijezde koje su sjajile na vedrom nebu. Znali smo da će ovo buđenje u kamperu ostati nezaboravan dio naše prve avanture s kamperom u planini. 

 

Jezero pokriveno snijegom, parking skijalište

Bez obzira jeste li ljubitelj prirode, avanturist ili jednostavno tražite bijeg od svakodnevnog života, putovanje kamperom će vam pružiti nezaboravno iskustvo kamo god krenuli… ANDWEGO…

Scroll to Top